Gevulde flammkuchen met tomaten-basilicumsaus

Porties2 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd55 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd55 Minuten

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
350 g Rundergehakt
150 g Broccoli
1 Rol flammkuchendeeg (of een rol koelvers bladerdeeg)
75 g Zwarte olijven
50 g Zongedroogde tomaten
20 g Basilicum
4 eetlepel(s) Paneermeel
2 teentjes Knoflook
1 Ei
Peper
Zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Kook de broccoli in 4 minuten gaar, lek deze uit en snijd er roosjes van.

Snijd de basilicum en de knoflook in kleine stukjes. Halveer de olijven en de zongedroogde tomaten.

2

Meng het gehakt met:
- broccoli
- olijven
- zongedroogde tomaten
- paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 3/4 van de basilicum
- 1/2 van het ei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak

3

Rol de flammkuche uit over een bakplaat. Vorm een rol van het gehaktmengsel en leg deze over de lengte van het deeg maar houd aan weerszijden 5 cm over.

4

Vouw nu eerst de weerszijden over het gehakt en vervolgens de zijkanten erover waardoor er geen gehakt meer zichtbaar is. Keer nu de rol om, besmeer deze met de rest van het ei en bak hem voor 35 minuten in de oven.

5

Pureer de tomatenblokjes met de overgebleven knoflook en basilicum. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6

Serveer de gehaktrol met de tomaten-basilicumsaus.

Lekker ite :)

Gevulde flammkuchen met tomaten basilicumsaus

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie