Lekker ite logo

Shop

Gevulde flammkuchen met tomaten-basilicumsaus

Porties2 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd55 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd55 Minuten

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
350 g Rundergehakt
150 g Broccoli
1 Rol flammkuchendeeg (of een rol koelvers bladerdeeg)
75 g Zwarte olijven
50 g Zongedroogde tomaten
20 g Basilicum
4 eetlepel(s) Paneermeel
2 teentjes Knoflook
1 Ei
Peper
Zout
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Kook de broccoli in 4 minuten gaar, lek deze uit en snijd er roosjes van.

Snijd de basilicum en de knoflook in kleine stukjes. Halveer de olijven en de zongedroogde tomaten.

2

Meng het gehakt met:
- broccoli
- olijven
- zongedroogde tomaten
- paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 3/4 van de basilicum
- 1/2 van het ei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak

3

Rol de flammkuche uit over een bakplaat. Vorm een rol van het gehaktmengsel en leg deze over de lengte van het deeg maar houd aan weerszijden 5 cm over.

4

Vouw nu eerst de weerszijden over het gehakt en vervolgens de zijkanten erover waardoor er geen gehakt meer zichtbaar is. Keer nu de rol om, besmeer deze met de rest van het ei en bak hem voor 35 minuten in de oven.

5

Pureer de tomatenblokjes met de overgebleven knoflook en basilicum. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6

Serveer de gehaktrol met de tomaten-basilicumsaus.

Lekker ite :)

Gevulde flammkuchen met tomaten basilicumsaus

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.