Lekker ite logo

Shop

Gevulde kip met boursin

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

70 g Boursin
8 plakken Spek
2 Kipfilets
Olijfolie
Zout en peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Kruid de kipfilets met een beetje peper en zout.

3

Snijd de kip vervolgens horizontaal in, snijd hem niet helemaal doormidden.

4

Vul de inkeping in de kip met de Boursin.

5

Leg vervolgens de plakken spek neer en leg de kipfilet hierop.

6

Wikkel vervolgens het spek om de kip en leg de kipfilets in een ovenschaal.

7

Zet de kip in de oven en bak het in 30 minuten gaar.

8

Lekker ite!

Gevulde kip met boursin

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.