Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!
Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Breng een pan met water aan de kook.
Snijd een kruis aan de bovenkant van een tomaat met een scherp mes en kook de tomaat gedurende enkele seconden.
Schep de tomaat uit het water en haal het vel eraf.
Snijd de aanzet uit de tomaat en knijp met je handen al het vocht uit de tomaat.
Vervolgens snijd je de tomaten fijn.
Dan snijd je de knoflook en peper fijn. Wanneer je van pittig eten houdt, snijdt je de peper inclusief zaadlijsten fijn.
Fruit de knoflook en peper gedurende een minuut.
Voeg dan de garnalen toe op hoog vuur en bestrooi ze met peper en zout.
Schroei de garnalen snel aan beide kanten dicht en blus af met het sap van een halve citroen en een flinke scheut cognac.
Laat het inkoken tot bijna al het vocht verdampt is, schep dan de garnalen uit de pan.
Voeg de gezeefde en verse tomaten toe aan de knoflook en pepers. Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje suiker.
Laat de saus op laag vuur enkele minuten koken.
Voeg vervolgens de slagroom toe aan de saus en roer goed door.
Leg de garnalen en gnocchi in de saus en laat dit enkele minuten mee koken tot de gnocchi gaar is.
Breng tot slot op smaak met wat citroensap en een klontje roomboter.
Serveer met verse peterselie, lekker ite!