Afdrukopties:

Gnocchi met garnalen

Porties3 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten

Gnocchi met garnalen en cognac

 500 g Gnocchi
 300 g Gepelde garnalen
 200 g Gezeefde tomaten
 100 ml Slagroom
 3 Tomaten
 2 teentjes Knoflook
 2 takjes Verse peterselie
 2 Rode peper
 1 Citroen
 Scheut cognac
 Klontje roomboter
1

Breng een pan met water aan de kook.

2

Snijd een kruis aan de bovenkant van een tomaat met een scherp mes en kook de tomaat gedurende enkele seconden.

3

Schep de tomaat uit het water en haal het vel eraf.

4

Snijd de aanzet uit de tomaat en knijp met je handen al het vocht uit de tomaat.

5

Vervolgens snijd je de tomaten fijn.

6

Dan snijd je de knoflook en peper fijn. Wanneer je van pittig eten houdt, snijdt je de peper inclusief zaadlijsten fijn.

7

Fruit de knoflook en peper gedurende een minuut.

8

Voeg dan de garnalen toe op hoog vuur en bestrooi ze met peper en zout.

9

Schroei de garnalen snel aan beide kanten dicht en blus af met het sap van een halve citroen en een flinke scheut cognac.

10

Laat het inkoken tot bijna al het vocht verdampt is, schep dan de garnalen uit de pan.

11

Voeg de gezeefde en verse tomaten toe aan de knoflook en pepers. Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje suiker.

12

Laat de saus op laag vuur enkele minuten koken.

13

Voeg vervolgens de slagroom toe aan de saus en roer goed door.

14

Leg de garnalen en gnocchi in de saus en laat dit enkele minuten mee koken tot de gnocchi gaar is.

15

Breng tot slot op smaak met wat citroensap en een klontje roomboter.

16

Serveer met verse peterselie, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 3