Granola met gedroogd fruit

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

400 g Havervlokken
100 g Honing
100 g Walnoten
100 g Hazelnoten
100 g Amandelen
50 g Zonnebloempitten
50 g Sesamzaad
50 g Gedroogde abrikozen
50 g Gedroogde cranberries
50 g Gedroogde banaan
4 eetlepel(s) Kokosolie
1 theelepel Vanillepoeder
1 theelepel Zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng in een grote kom havervlokken, zonnebloempitten, sesamzaad en vanillepoeder.

3

Los in een klein kommetje het zout op in een eetlepel heet water.

4

Meng vervolgens de honing en de kokosolie door het opgeloste zout. Verwarm hiervoor de kokosolie, zodat dit gesmolten is.

5

Vervolgens voeg je dit mengsel toe aan de droge ingrediënten in de grote mengkom en meng dit goed door elkaar.

6

Verspreid dan alles over een grote bakplaat, gebruik twee bakplaten wanneer je een kleine oven hebt.

7

Zet het gedurende 30 minuten in de oven, maar roer het ondertussen iedere 10 minuten.

8

Doe de noten er de laatste 10 minuten bij.

9

Zet dan de ovendeur half open en laat de granola in de oven afkoelen. Meng tot slot het gedroogde fruit erdoorheen.

10

Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot, het blijft dan ongeveer 3 maanden goed. Lekker ite!

Granola met gedroogd fruit

Genoten van dit recept? :)

Advertentie