Griekse kofta

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

500 g Gezeefde tomaten
350 g Rundergehakt
350 g Rijst
70 g Tomatenpuree
10 Zwarte olijven
3 Tomaten
3 theelepel Oregano
2 theelepel Paprikapoeder
2 teentjes Knoflook
1 Courgette
2 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Tijm
Kaneel
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kneed het gehakt met 1 fijngesneden teentje knoflook, de in plakjes gesneden olijven, 2 theelepels oregano, tijm, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder. Verdeel dit in 6-8 stevige gehaktballen en maak hier vervolgens rolletjes van.

2

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en pers het tweede teentje knoflook.

3

Verhit olie in een pan en fruit hierin kort het tweede teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktrolletjes toe en bak deze om en om tot ze bruin zijn.

4

Breng ondertussen een pan met water en 1 theelepel paprikapoeder aan de kook voor de rijst en kook dit hierin gaar volgens de instructies op de verpakking.

5

Voeg daarna de tomatenpuree en courgette toe aan het gehakt en bak dit gedurende 2 minuten mee.

6

Vervolgens voeg je ook de gezeefde tomaten en de verse tomaten toe, breng dit op smaak met 1 theelepel oregano, 1 theelepel komijn en een flinke snuf kaneel.

7

Serveer met de rijst en lekker ite!

8

Groentetip: Serveer de kofta met een Griekse salade voor meer groente.

Griekse Kofta

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Spaanse tortilla de patatas met chorizo en tomaatNadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt :)