Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Kneed het gehakt met 1 fijngesneden teentje knoflook, de in plakjes gesneden olijven, 2 theelepels oregano, tijm, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder. Verdeel dit in 6-8 stevige gehaktballen en maak hier vervolgens rolletjes van.
Snijd de courgette en tomaten in blokjes en pers het tweede teentje knoflook.
Verhit olie in een pan en fruit hierin kort het tweede teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktrolletjes toe en bak deze om en om tot ze bruin zijn.
Breng ondertussen een pan met water en 1 theelepel paprikapoeder aan de kook voor de rijst en kook dit hierin gaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg daarna de tomatenpuree en courgette toe aan het gehakt en bak dit gedurende 2 minuten mee.
Vervolgens voeg je ook de gezeefde tomaten en de verse tomaten toe, breng dit op smaak met 1 theelepel oregano, 1 theelepel komijn en een flinke snuf kaneel.
Serveer met de rijst en lekker ite!
Groentetip: Serveer de kofta met een Griekse salade voor meer groente.