Lekker ite logo

Shop

Griekse kofta

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

500 g Gezeefde tomaten
350 g Rundergehakt
350 g Rijst
70 g Tomatenpuree
10 Zwarte olijven
3 Tomaten
3 theelepel Oregano
2 theelepel Paprikapoeder
2 teentjes Knoflook
1 Courgette
2 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Tijm
Kaneel
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kneed het gehakt met 1 fijngesneden teentje knoflook, de in plakjes gesneden olijven, 2 theelepels oregano, tijm, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder. Verdeel dit in 6-8 stevige gehaktballen en maak hier vervolgens rolletjes van.

2

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en pers het tweede teentje knoflook.

3

Verhit olie in een pan en fruit hierin kort het tweede teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktrolletjes toe en bak deze om en om tot ze bruin zijn.

4

Breng ondertussen een pan met water en 1 theelepel paprikapoeder aan de kook voor de rijst en kook dit hierin gaar volgens de instructies op de verpakking.

5

Voeg daarna de tomatenpuree en courgette toe aan het gehakt en bak dit gedurende 2 minuten mee.

6

Vervolgens voeg je ook de gezeefde tomaten en de verse tomaten toe, breng dit op smaak met 1 theelepel oregano, 1 theelepel komijn en een flinke snuf kaneel.

7

Serveer met de rijst en lekker ite!

8

Groentetip: Serveer de kofta met een Griekse salade voor meer groente.

Griekse Kofta

Genoten van dit recept? :)