Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Zo maak je het
1
Kneed het gehakt met 1 fijngesneden teentje knoflook, de in plakjes gesneden olijven, 2 theelepels oregano, tijm, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder. Verdeel dit in 6-8 stevige gehaktballen en maak hier vervolgens rolletjes van.
2
Snijd de courgette en tomaten in blokjes en pers het tweede teentje knoflook.
3
Verhit olie in een pan en fruit hierin kort het tweede teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktrolletjes toe en bak deze om en om tot ze bruin zijn.
4
Breng ondertussen een pan met water en 1 theelepel paprikapoeder aan de kook voor de rijst en kook dit hierin gaar volgens de instructies op de verpakking.
5
Voeg daarna de tomatenpuree en courgette toe aan het gehakt en bak dit gedurende 2 minuten mee.
6
Vervolgens voeg je ook de gezeefde tomaten en de verse tomaten toe, breng dit op smaak met 1 theelepel oregano, 1 theelepel komijn en een flinke snuf kaneel.
7
Serveer met de rijst en lekker ite!
8
Groentetip: Serveer de kofta met een Griekse salade voor meer groente.