Afdrukopties:

Griekse kofta

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten

Griekse Kofta

 500 g Gezeefde tomaten
 350 g Rundergehakt
 350 g Rijst
 70 g Tomatenpuree
 10 Zwarte olijven
 3 Tomaten
 3 theelepel Oregano
 2 theelepel Paprikapoeder
 2 teentjes Knoflook
 1 Courgette
 2 theelepel Komijnpoeder
 1 theelepel Tijm
 Kaneel
1

Kneed het gehakt met 1 fijngesneden teentje knoflook, de in plakjes gesneden olijven, 2 theelepels oregano, tijm, 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder. Verdeel dit in 6-8 stevige gehaktballen en maak hier vervolgens rolletjes van.

2

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en pers het tweede teentje knoflook.

3

Verhit olie in een pan en fruit hierin kort het tweede teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktrolletjes toe en bak deze om en om tot ze bruin zijn.

4

Breng ondertussen een pan met water en 1 theelepel paprikapoeder aan de kook voor de rijst en kook dit hierin gaar volgens de instructies op de verpakking.

5

Voeg daarna de tomatenpuree en courgette toe aan het gehakt en bak dit gedurende 2 minuten mee.

6

Vervolgens voeg je ook de gezeefde tomaten en de verse tomaten toe, breng dit op smaak met 1 theelepel oregano, 1 theelepel komijn en een flinke snuf kaneel.

7

Serveer met de rijst en lekker ite!

8

Groentetip: Serveer de kofta met een Griekse salade voor meer groente.

Voedingswaarden

Portie 0