Lekker ite logo

Shop

Griekse salade

Porties4 PortiesVoorbereiding15 Minuten
Rating
Rating
Porties4 Porties

Ingrediënten

300 g Groene olijven
200 g Feta kaas
2 Rode ui
4 Tomaat
1 Komkommer
Dressing
2 eetlepel(s) Olijfolie
1 teentje Knoflook
2 theelepel Oregano
1 eetlepel(s) Citroensap
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Pers de knoflook en meng de andere ingrediënten voor de dressing hier doorheen. Laat dit vervolgens even staan.

2

Snijd daarna de tomaten in partjes, de komkommer in plakjes en de uien in ringen.

3

Meng dan de feta kaas en olijven door de gesneden groenten.

4

Besprenkel vervolgens de salade met de dressing.

5

Lekker ite!

Griekse salade

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.