Groentepannetje met krieltjes, kip en groente

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

500 g Tiny potatoes (krieltjes met schil)
300 g Kipfilet
300 g Sperziebonen
1 Courgette
2 Rode ui
2 Rode paprika
2 teentjes Knoflook
2 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Chilipoeder
Bloem
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.

2

Meng vervolgens de knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, bloem, peper en zout in een schaaltje en voeg er vervolgens een flinke scheut olijfolie aan toe.

3

Marineer de kipfilet vervolgens met het kruidenmengsel.

4

Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de krieltjes met schil gedurende 10 minuten.

5

Kook ook de sperziebonen alvast ongeveer 8 minuten voor.

6

Snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd de courgette en paprika in blokjes.

7

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

8

Voeg vervolgens de kip toe en bak dit totdat hij aan alle kanten dichtgeschroeid is.

9

Bak dan de paprika en courgette gedurende 5 minuten mee.

10

Voeg tot slot de voorgekookte krieltjes en sperziebonen toe. Bak deze nog even mee.

11

Breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

12

Lekker ite!

Ovenschotel met tiny potatoes, kip en groente

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)