Groentepannetje met krieltjes, kip en groente

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

500 g Tiny potatoes (krieltjes met schil)
300 g Kipfilet
300 g Sperziebonen
1 Courgette
2 Rode ui
2 Rode paprika
2 teentjes Knoflook
2 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Chilipoeder
Bloem
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom.

2

Meng vervolgens de knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, bloem, peper en zout in een schaaltje en voeg er vervolgens een flinke scheut olijfolie aan toe.

3

Marineer de kipfilet vervolgens met het kruidenmengsel.

4

Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de krieltjes met schil gedurende 10 minuten.

5

Kook ook de sperziebonen alvast ongeveer 8 minuten voor.

6

Snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd de courgette en paprika in blokjes.

7

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

8

Voeg vervolgens de kip toe en bak dit totdat hij aan alle kanten dichtgeschroeid is.

9

Bak dan de paprika en courgette gedurende 5 minuten mee.

10

Voeg tot slot de voorgekookte krieltjes en sperziebonen toe. Bak deze nog even mee.

11

Breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

12

Lekker ite!

Ovenschotel met tiny potatoes, kip en groente

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)