Lekker ite logo

Shop

Gyros plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

80 g Feta
5 eetlepel(s) Gezeefde tomaten
2 takjes Verse peterselie
1 rol Bladerdeeg
2 Kipfilet
1 Rode ui
1 Rode paprika
1 theelepel Oregano
Gyroskruiden
1 theelepel Kaneel
1 theelepel Koriander (gemalen)
1 theelepel Karwijzaad
½ theelepel Kruidnagel (gemalen)
1,50 theelepel Komijn
½ theelepel Peper
1 theelepel Venkelzaad
1 theelepel Paprikapoeder
½ theelepel Cayenne
1 theelepel Zout
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Meng de kruiden voor de gyros door elkaar.

2

Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes en meng 2 theelepels van de gyroskruiden door de kipfilet.

3

De overige gyroskruiden kun je bewaren voor de volgende keer.

4

Pers ook de twee teentjes knoflook en voeg deze samen met een flinke scheut olijfolie toe aan de kip.

5

Laat dit ongeveer 10 minuten marineren.

6

Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in ringen.

7

Verwarm de oven alvast voor op 225 graden.

8

Meng vervolgens de gezeefde tomaten met de oregano en peper en zout.

9

Bak dan de kipgyros rondom bruin in een koekenpan.

10

Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.

11

Verdeel vervolgens de gezeefde tomaten over de plaattaart.

12

Dan verdeel je de gebakken kip, ui en paprika over het deeg.

13

Bak de plaattaart gedurende 15 minuten, totdat de rand goudbruin is.

14

Verdeel dan de fijngehakte peterselie en de feta over de plaattaart.

15

Lekker ite!

Plaattaart met gyros

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)