Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Meng de kruiden voor de gyros door elkaar.
Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes en meng 2 theelepels van de gyroskruiden door de kipfilet.
De overige gyroskruiden kun je bewaren voor de volgende keer.
Pers ook de twee teentjes knoflook en voeg deze samen met een flinke scheut olijfolie toe aan de kip.
Laat dit ongeveer 10 minuten marineren.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in ringen.
Verwarm de oven alvast voor op 225 graden.
Meng vervolgens de gezeefde tomaten met de oregano en peper en zout.
Bak dan de kipgyros rondom bruin in een koekenpan.
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel vervolgens de gezeefde tomaten over de plaattaart.
Dan verdeel je de gebakken kip, ui en paprika over het deeg.
Bak de plaattaart gedurende 15 minuten, totdat de rand goudbruin is.
Verdeel dan de fijngehakte peterselie en de feta over de plaattaart.
Lekker ite!