Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de ui, knoflook en peterselie grof.
Doe vervolgens de ui, knoflook en de helft van de peterselie in de keukenmachine. Voeg hier dan de komijn, kurkuma, kaneel en harissa en meng dit tot het een kruidenpasta is.
Verhit olie in een soeppan en fruit de kruidenpasta hierin gedurende een minuut.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Spoel ondertussen de kikkeren af met koud water.
Snijd dan de bleekselderij in kleine boogjes.
Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng dit aan de kook.
Vervolgens voeg je de kikkererwten, linzen en bleekselderij toe.
Laat de soep 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig door.
Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de verse peterselie.
Lekker ite!
Tip: Serveer met knapperig pita brood.