Hartige pannenkoek met tomaat

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

500 ml Volle melk
300 g Bloem
2 Eieren
125 g Kruiden roomkaas
6 Tomaten
6 takjes Verse platte peterselie
3 takjes Verse basilicum
3 takjes Verse oregano
3 takjes Verse tijm

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Doe de gezeefde bloem en eieren in een kom en meng dit door elkaar.

2

Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe en blijf goed roeren met een garde zodat het niet gaat klonteren.

3

Ga door met mixen tot het een egaal beslag is.

4

Verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

5

Snijd ook de verse kruiden fijn.

6

Meng de tomaat en de verse kruiden door het pannenkoekbeslag.

7

Doe een klontje roomboter in de pan en laat deze smelten.

8

Schep vervolgens met een soeplepel beslag in de koekenpan.

9

Zodra de gehele bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je deze omdraaien en de andere kant bakken.

10

Haal de pannenkoek zodra hij klaar is uit de pan en laat hem afkoelen. Besmeer hem dan met een laagje kruidenroomkaas.

11

Rol de pannenkoek op en snijd hem in kleine porties.

12

Herhaal dit met de rest van het beslag. Lekker ite!

Hartige pannenkoek met tomaat

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie