Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!
Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte door. Breng 1 liter kippen bouillon aan de kook en breng alvast een pan met water aan de kook voor de sperziebonen.
Doe alvast de hazelnoten in een keukenmachine tot het de structuur van paneermeel heeft en voeg hier zout, peper en chili vlokken aan toe. (als je niet van pittig houd kun je de chili vlokken achterwege laten)
Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut. Schep vervolgens de risotto rijst erdoor en bak dit 2 minuten mee, totdat het glazig wordt.
Doe een derde van de bouillon bij de rijst en laat dit al roerend inkoken, herhaal dit wanneer de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 tot 18 minuten.
Doe het hazelnoot mengsel op een plat bord en besmeer de kipfilets met mayonaise. Paneer de kipfilet vervolgens in het hazelnoot mengsel, druk dit stevig aan zodat het notenmengsel goed blijft kleven.
Verhit olie in een pan en bak de kipfilets in ongeveer 12 minuten gaar en krokant. Draai de kipfilets voorzichtig met een vork, zodat het hazelnoot laagje mooi blijft.
Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar en giet deze daarna af.
Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen, rasp je de helft van de parmezaanse kaas hier doorheen. Voeg vervolgens een snufje peper naar smaak toe.
Voeg na het serveren de overige parmezaanse kaas toe. Tijd om aan tafel te gaan!
Lekker ite! :)