Hazelnoot kip risotto

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

200 g Risottorijst
300 g Sperziebonen
300 g Kipfilet
95 g Hazelnoten
100 g Parmezaanse kaas
4 eetlepel(s) Mayonaise
1 Rode ui
1 Kippen bouillonblokje
Kruiden
1 theelepel Zout
1 theelepel Peper
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Chili vlokken
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en de knoflook en snijd de kipfilet in de lengte door. Breng 1 liter kippen bouillon aan de kook en breng alvast een pan met water aan de kook voor de sperziebonen.

2

Doe alvast de hazelnoten in een keukenmachine tot het de structuur van paneermeel heeft en voeg hier zout, peper en chili vlokken aan toe. (als je niet van pittig houd kun je de chili vlokken achterwege laten)

3

Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut. Schep vervolgens de risotto rijst erdoor en bak dit 2 minuten mee, totdat het glazig wordt.

4

Doe een derde van de bouillon bij de rijst en laat dit al roerend inkoken, herhaal dit wanneer de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 tot 18 minuten.

5

Doe het hazelnoot mengsel op een plat bord en besmeer de kipfilets met mayonaise. Paneer de kipfilet vervolgens in het hazelnoot mengsel, druk dit stevig aan zodat het notenmengsel goed blijft kleven.

6

Verhit olie in een pan en bak de kipfilets in ongeveer 12 minuten gaar en krokant. Draai de kipfilets voorzichtig met een vork, zodat het hazelnoot laagje mooi blijft.

7

Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar en giet deze daarna af.

8

Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen, rasp je de helft van de parmezaanse kaas hier doorheen. Voeg vervolgens een snufje peper naar smaak toe.

9

Voeg na het serveren de overige parmezaanse kaas toe. Tijd om aan tafel te gaan!

Lekker ite! :)

Kip hazelnoot risotto met sperzieboontjes

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.