Afdrukopties:

Hazelnootschuimtaart

Porties10 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd2 uren 30 MinutenTotale tijd2 uren 50 Minuten

Hazelnootschuimtaart

 300 g Banketbakkersroom
 250 g Roomboter
 200 g Kristalsuiker
 160 g Poedersuiker
 150 g Blanke hazelnoten
 50 ml Water
 50 ml Espresso
 25 g Witte basterdsuiker
 6 Eiwitten
 1 theelepel Citroensap
Benodigdheden
 Mixer
 Keukenmachine
 Bakpapier
 Oven
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.

2

Verdeel de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier en bak deze gedurende 12 minuten in de oven.

3

Doe de 50 ml water en de 200 g kristalsuiker in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur.

4

Blijf dit mengsel verwarmen, totdat de suiker volledig is opgelost. Let op, het moet niet bruin kleuren.

5

Maak de beslagkom vetvrij, door er met een papiertje gedrenkt in citroensap doorheen te gaan.

6

Klop vervolgens de eiwitten in de beslagkom totdat er zachte pieken ontstaan.

7

Mix hier vervolgens rustig 100 gram poedersuiker doorheen.

8

Zet de mixer vervolgens op de hoogste stand en druppel langzaam de suikersiroop er doorheen.

9

Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan en alle suikersiroop is opgenomen in het eiwit.

10

Vermaal vervolgens de hazelnoten in de keukenmachine. Houd wel een aantal over voor de garnering.

11

Klop de gemalen hazelnoten rustig door het eiwitmengsel heen.

12

Voor de taart heb je drie platen hazelnootschuim nodig.

13

Pak een ovenplaat en bekleed deze met bakpapier.

14

Teken hierop met pen drie cirkels van ongeveer 16 cm, dit kun je doen met behulp van een bord of de deksel van een pan.

15

Verdeel het schuim over de cirkels, dit mag best dik zijn.

16

Bak vervolgens de schuimplaten 150 minuten op 120 graden. Denk er hierbij om dat je ze niet onder elkaar bakt. Wanneer ze niet naast elkaar in je oven passen, kun je ze beter afzonderlijk van elkaar bakken.

17

Terwijl de schuimplaten gebakken worden, maak je de crème voor tussen de lagen.

18

Haal de boter uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Zet ook de espresso en laat deze afkoelen.

19

Roer vervolgens de afgekoelde espresso en de witte basterdsuiker door elkaar.

20

Mix in een andere kom de boter en de laatste 60 gram poedersuiker romig.

21

Vervolgens maak je de banketbakkersroom. Ik vind het lekkerste om deze zelf te maken.

22

Daarna mix je de banketbakkersroom en boter door elkaar, totdat het een egaal mengsel is.

23

Tot slot roer je hier de afgekoelde espresso doorheen, totdat dit allemaal goed opgenomen is.

24

Wanneer de schuimplaten zijn afgekoeld, smeer je de lagen crème ertussen en een laag bovenop. Garneer met de overgebleven hazelnoten.

25

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0