Hete kip met rijst

Porties3 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

200 g Rijst
300 g Kipdijfiletreepjes
150 ml Hot chili ketchup (Heinz)
100 g Roomboter
1 Prei
1 Rode ui
1 Rode peper
1 Paprika
2 teentjes Knoflook
1 zakje IJsbergsla (optioneel)

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Dit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook voor de rijst. Snijd ondertussen de prei, peper, paprika, ui en knoflook in stukjes.

2

Smelt een beetje boter in de pan en fruit de peper, knoflook en ui. Voeg de rijst toe aan het water.

3

Bak de kip in het peper, knoflook en ui mengsel.

4

Wanneer de kip goudbruin is voeg je de rest van de groente toe en bakt dit 2 minuten mee.

5

Smelt de rest van de boter in het kipmengsel en voeg daarna de ketchup toe. Schep het geheel goed door zodat het een mooie saus wordt. Je kunt eventueel meer boter en ketchup toevoegen om meer saus te maken.

6

Zodra de rijst klaar is giet je deze af en kun je aan tafel genieten van de heerlijke hete kip met rijst. Lekker ite! :)

Hete kip met rijst

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie