Afdrukopties:

Hete kip met rijst

Porties3 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten

Dit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!

Hete kip met rijst

 200 g Rijst
 300 g Kipdijfiletreepjes
 150 ml Hot chili ketchup (Heinz)
 100 g Roomboter
 1 Prei
 1 Rode ui
 1 Rode peper
 1 Paprika
 2 teentjes Knoflook
 1 zakje IJsbergsla (optioneel)
1

Breng water aan de kook voor de rijst. Snijd ondertussen de prei, peper, paprika, ui en knoflook in stukjes.

2

Smelt een beetje boter in de pan en fruit de peper, knoflook en ui. Voeg de rijst toe aan het water.

3

Bak de kip in het peper, knoflook en ui mengsel.

4

Wanneer de kip goudbruin is voeg je de rest van de groente toe en bakt dit 2 minuten mee.

5

Smelt de rest van de boter in het kipmengsel en voeg daarna de ketchup toe. Schep het geheel goed door zodat het een mooie saus wordt. Je kunt eventueel meer boter en ketchup toevoegen om meer saus te maken.

6

Zodra de rijst klaar is giet je deze af en kun je aan tafel genieten van de heerlijke hete kip met rijst. Lekker ite! :)

Voedingswaarden

Portie 0


Voedingswaardes per portie
Calorieën 650
% ADH per portie*
Vet 30g47%
Natrium 800mg34%
Koolhydraten 60g20%

Suiker 12g
Eiwit 30g60%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.