Hollandse gehaktschotel

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

Gehaktschotel
500 g Rundergehakt
200 ml Gezeefde tomaten
150 g Wortel
2 Rode ui
1 Prei
1 Paprika
1 eetlepel(s) Honing
1 teentje Knoflook
1 Laurierblaadje
2 theelepel Oregano
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Gemalen kruidnagel
½ theelepel Chilivlokken
Aardappelpuree
500 g Aardappelen
Scheutje melk
Klontje boter
1 theelepel Nootmuskaat
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.

2

Begin ondertussen aan de gehaktschotel. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika en prei.

3

Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig is.

4

Vervolgens voeg je het gehakt toe en bak je dit rul.

5

Voeg daarna de blokjes wortel, paprika en prei ringen toe en bak dit 5 minuten mee.

6

Kruid het geheel met peper, zout, kruidnagel, oregano, uienpoeder, paprikapoeder en chilivlokken. Roer dit goed door.

7

Vervolgens voeg je de eetlepel honing en de gezeefde tomaten toe.

8

Leg het laurierblaadje in de pan, doe de deksel erop en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.

9

Ondertussen stamp je de aardappelen met de melk, boter en nootmuskaat tot een smeuïge puree.

10

Haal het laurierblaadje na de 15 minuten uit de saus en lekker ite!

11

Tip: De saus is ook lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Hollandse gehaktschotel

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.