Hollandse gehaktschotel

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

Gehaktschotel
500 g Rundergehakt
200 ml Gezeefde tomaten
150 g Wortel
2 Rode ui
1 Prei
1 Paprika
1 eetlepel(s) Honing
1 teentje Knoflook
1 Laurierblaadje
2 theelepel Oregano
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Gemalen kruidnagel
½ theelepel Chilivlokken
Aardappelpuree
500 g Aardappelen
Scheutje melk
Klontje boter
1 theelepel Nootmuskaat

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.

2

Begin ondertussen aan de gehaktschotel. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika en prei.

3

Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig is.

4

Vervolgens voeg je het gehakt toe en bak je dit rul.

5

Voeg daarna de blokjes wortel, paprika en prei ringen toe en bak dit 5 minuten mee.

6

Kruid het geheel met peper, zout, kruidnagel, oregano, uienpoeder, paprikapoeder en chilivlokken. Roer dit goed door.

7

Vervolgens voeg je de eetlepel honing en de gezeefde tomaten toe.

8

Leg het laurierblaadje in de pan, doe de deksel erop en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.

9

Ondertussen stamp je de aardappelen met de melk, boter en nootmuskaat tot een smeuïge puree.

10

Haal het laurierblaadje na de 15 minuten uit de saus en lekker ite!

11

Tip: De saus is ook lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Hollandse gehaktschotel

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie