Afdrukopties:

Hollandse gehaktschotel

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten

Hollandse gehaktschotel

Gehaktschotel
 500 g Rundergehakt
 200 ml Gezeefde tomaten
 150 g Wortel
 2 Rode ui
 1 Prei
 1 Paprika
 1 eetlepel(s) Honing
 1 teentje Knoflook
 1 Laurierblaadje
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Uienpoeder
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Gemalen kruidnagel
 ½ theelepel Chilivlokken
Aardappelpuree
 500 g Aardappelen
 Scheutje melk
 Klontje boter
 1 theelepel Nootmuskaat
1

Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.

2

Begin ondertussen aan de gehaktschotel. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika en prei.

3

Fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig is.

4

Vervolgens voeg je het gehakt toe en bak je dit rul.

5

Voeg daarna de blokjes wortel, paprika en prei ringen toe en bak dit 5 minuten mee.

6

Kruid het geheel met peper, zout, kruidnagel, oregano, uienpoeder, paprikapoeder en chilivlokken. Roer dit goed door.

7

Vervolgens voeg je de eetlepel honing en de gezeefde tomaten toe.

8

Leg het laurierblaadje in de pan, doe de deksel erop en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.

9

Ondertussen stamp je de aardappelen met de melk, boter en nootmuskaat tot een smeuïge puree.

10

Haal het laurierblaadje na de 15 minuten uit de saus en lekker ite!

11

Tip: De saus is ook lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Voedingswaarden

Portie 2