Lekker ite logo

Shop

Hongaarse goulash

Porties4 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd2 uren 30 MinutenTotale tijd3 uren
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd3 uren

Ingrediënten

600 g Runderlappen
400 g Zilvervlies rijst
200 g Uien
40 g Roomboter
3 Paprika
2 teentjes Knoflook
2 eetlepel(s) Tomatenpuree
2 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Karwijzaad
1 theelepel Oregano
1 theelepel Chilipoeder
1 Runderbouillon blokje
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snij de uien in ringen, pers de knoflook fijn en snijd de runderlappen in stukken.

2

Verhit de boter in een braadpan en fruit de uien in circa 6 minuten goudgeel.

3

Roer dan de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 minuut mee.

4

Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.

5

Roer het vlees, de paprikapoeder, de oregano, het karwijzaad, de knoflook en de chilipoeder door de uien.

6

Bak dit al roerend tot het vlees rondom grijs van kleur is.

7

Snijd de paprika's in elk 8 parten, verwijder de zaadlijsten en was de paprika.

8

Bak de stukken paprika 1 minuut mee met het vlees.

9

Schenk 500 ml runderbouillon in de pan en breng alles aan de kook.

10

Doe de deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur gedurende 2,5 uur.

11

Controleer af en toe of er niet teveel vocht is verdampt, voeg dan een extra scheutje water toe. Wanneer het water onvoldoende verdampt kook je het vervolgens nog 15 minuten zonder deksel of dik het een beetje in met maïzena.

12

Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking.

13

Lekker ite!

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!