Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snij de uien in ringen, pers de knoflook fijn en snijd de runderlappen in stukken.
Verhit de boter in een braadpan en fruit de uien in circa 6 minuten goudgeel.
Roer dan de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 minuut mee.
Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.
Roer het vlees, de paprikapoeder, de oregano, het karwijzaad, de knoflook en de chilipoeder door de uien.
Bak dit al roerend tot het vlees rondom grijs van kleur is.
Snijd de paprika's in elk 8 parten, verwijder de zaadlijsten en was de paprika.
Bak de stukken paprika 1 minuut mee met het vlees.
Schenk 500 ml runderbouillon in de pan en breng alles aan de kook.
Doe de deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur gedurende 2,5 uur.
Controleer af en toe of er niet teveel vocht is verdampt, voeg dan een extra scheutje water toe. Wanneer het water onvoldoende verdampt kook je het vervolgens nog 15 minuten zonder deksel of dik het een beetje in met maïzena.
Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Lekker ite!