Lekker ite logo

Shop

Kamado BBQ – Entrecote low and slow

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd1 uur 40 MinutenTotale tijd1 uur 50 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd1 uur 50 Minuten

Ingrediënten

Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt.

Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.

Zo maak je het

Voorbereiding entrecote
1

Mix het peper en de zout in een mengsel waarbij de verhouding 50% van elk is.

2

Pak de entrecote in vershoudfolie en leg hem het liefst zo lang mogelijk in de koelkast, zelf doe ik dit meestal een dag maar als je niet zo lang de tijd hebt kun je hem er ook eerder uit halen.

3

Haal het vlees ongeveer een uurtje voor je hem op de barbecue legt weer uit de koeling zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

Voorbereiden en low & slow barbecuen
4

Doe de houtsnippers in een schaaltje met water, deze moeten nat zijn zodat ze langer rook afgeven.

5

Ter voorbereiding van de barbecue vul je de kamado met houtskool en steekt dit in het midden aan. Liefst gebruik je hier lumb charcoal voor, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en voorkomt het verstoppen van de luchtgaten. Zodra je goede witte houtskolen hebt herverdeel je ze zodat er nog wat extra stukken over het hete gedeelte liggen. Nu doe je de deksel van de barbecue dicht.

6

Probeer de barbecue met de luchtgaten op een constante temperatuur van 105 °C te behouden. Zodra de temperatuur 15 minuten lang achter elkaar op 105 °C hebt zonder aan de luchtgaten te komen weet je dat je de regelaars goed hebt staan.

7

Gooi nu de houtsnippers over de kolen.

8

Leg het hitteschild neer met een lekbakje erop. Hier komt het rooster vervolgens weer op te liggen. Vul nu het lekbakje met een mengsel van 50% water en 50% appelsap.

9

Het doel is om een kerntemperatuur te bereiken van 50 °C waarmee je vlees medium rare wordt na het roasten. Hiervoor kun je een kerntemperatuurmeter gebruiken, zelf gebruik ik hiervoor de Meater plus.

10

Afhankelijk van de dikte van je vlees zal het ongeveer één tot twee uren duren voor je de kerntemperatuur bereikt hebt.

Roasten
11

Je haalt nu de kerntemperatuur 50 °C is geworden de entrecote van het rooster en haalt het hitteschild met lekbak onder het rooster vandaan.

12

Zet alle warmteregelaars open zodat de kolen goed heet worden. Je kunt ook het deksel open laten staan.

13

Nu bak je kort beide kanten zodat je een geroast laagje op het vlees krijgt.

14

Pak de entrecote in aluminiumfolie en leg hem een kwartiertje aan de kant voordat je hem aan gaat snijden.

15

Snijd het vlees en geniet van een heerlijk malse entrecote!

Entrecote low and slow kamado

Genoten van dit recept? :)