Lekker ite logo

Shop

Kaneelbroodje met pecan noten

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

2 blik croissantdeeg voor 6 croissantjes
4 theelepel Kaneel
6 eetlepel(s) Suiker
2 eetlepel(s) Boter
150 g Poedersuiker
3 eetlepel(s) Water
handje Pecannoten
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter vast uit de koelkast, zodat deze op tafeltemperatuur kan komen.

2

Snijd het deeg van een blik in drie stukken, plak deze in de lengte aan elkaar. Zo krijg je uiteindelijk twee lange stukken deeg.

3

Meng in een schaaltje de kaneel, boter en suiker door elkaar.

4

Smeer het boter mengsel over het deeg.

5

Rol het deeg in de breedte op, probeer dit zo stevig mogelijk te doen.

6

Snijd dit vervolgens in plakjes van 3-4 cm dik.

7

Verdeel deze over een ingevette ovenschaal.

8

Bak de kaneelbroodjes in zo'n 25 minuten gaar.

9

Meng ondertussen het glazuur door de poedersuiker en het water te mengen totdat het glazuur een mooie structuur heeft.

10

Hak ook alvast de pecannoten.

11

Laat de broodjes even afkoelen voordat je het glazuur en de pecannoten erover verdeeld.

12

Lekker ite!

13

Tip: De broodjes zijn het lekkerste wanneer ze nog een beetje warm zijn.

Kaneelbroodje met pecan noten

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.