Lekker ite logo

Shop

Kaneelbroodje met pecan noten

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd35 Minuten
Rating
Rating
Porties6 PortiesTotale tijd35 Minuten

Ingrediënten

2 blik croissantdeeg voor 6 croissantjes
4 theelepel Kaneel
6 eetlepel(s) Suiker
2 eetlepel(s) Boter
150 g Poedersuiker
3 eetlepel(s) Water
handje Pecannoten
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter vast uit de koelkast, zodat deze op tafeltemperatuur kan komen.

2

Snijd het deeg van een blik in drie stukken, plak deze in de lengte aan elkaar. Zo krijg je uiteindelijk twee lange stukken deeg.

3

Meng in een schaaltje de kaneel, boter en suiker door elkaar.

4

Smeer het boter mengsel over het deeg.

5

Rol het deeg in de breedte op, probeer dit zo stevig mogelijk te doen.

6

Snijd dit vervolgens in plakjes van 3-4 cm dik.

7

Verdeel deze over een ingevette ovenschaal.

8

Bak de kaneelbroodjes in zo'n 25 minuten gaar.

9

Meng ondertussen het glazuur door de poedersuiker en het water te mengen totdat het glazuur een mooie structuur heeft.

10

Hak ook alvast de pecannoten.

11

Laat de broodjes even afkoelen voordat je het glazuur en de pecannoten erover verdeeld.

12

Lekker ite!

13

Tip: De broodjes zijn het lekkerste wanneer ze nog een beetje warm zijn.

Kaneelbroodje met pecan noten

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!
Basisrecept voor pizzadeeg en tomatensausEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.