Karamel-noten koek

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

100 g Garneeramandelen
100 g Roomboter (ongezouten)
100 g Zelfrijzend bakmeel
100 g Kristalsuiker
1 theelepel Vanillearoma
Snufje zout
250 g Gecondenseerde melk (blik)
150 g Gezouten notenmelange
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer
Bakpapier
Brownieblik

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine of met de staafmixer, totdat het meel is.

3

Smelt vervolgens de boter in een steelpan.

4

Doe de gemalen amandelen, het zelfrijzend bakmeel en de suiker in een kom.

5

Voeg hier vervolgens de gesmolten boter, vanillearoma en het zout aan toe.

6

Kneed dit geheel tot een deegbal.

7

Bekleed dan het brwonieblik met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.

8

Bak de koek 15 minuten in het midden van de oven.

9

Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de gezouten noten.

10

Haal na 15 minuten de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel hierover.

11

Bak het dan nog 15 minuten af in de oven, zodat de gecondenseerde melk karameliseert.

12

Laat de koek in 2 uur buiten de oven helemaal af koelen en snijd hem in porties.

13

Lekker ite!

Karamel-noten koek

Genoten van dit recept? :)

Advertentie