Karamel zeezout brownies – De beste brownies die je ooit zult eten

Porties9 Porties
Rating
Rating
Porties9 Porties

Ingrediënten

170 g Ongezouten roomboter
200 g Suiker
190 g Bloem
90 g Chocolade chips (puur)
30 g Cacaopoeder
3 Eieren
1 Blikje gecondenseerde melk
1 theelepel Vanille extract
1 theelepel Zout
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Maak de Dulce de leche klaar en meng er een snufje zout door.

2

Smelt de boter, doe in een grote kom de boter, suiker en bruine suiker. Meng dit goed.

3

Voeg de eieren en het vanille extract toe. Mix dit voor 10 minuten. Voeg middels een zeef het bloem, de cacaopoeder en het zout toe. Meng dit er doorheen zonder mixer. Voeg als laatste de chocolade chips toe en meng door het beslag.

4

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm. Schep met twee theelepels klodders dulce de leche in de vorm. Ik gebruikte ongeveer twee derde van het blikje, maar je kunt natuurlijk ook meer of minder gebruiken. Met een mes meng je de karamel door het brownie beslag. Meng niet te lang door, stop wanneer er een mooi – niet al te fijn-  patroon is ontstaan.

5

Bak voor 20 minuten, laat de browniebak dan een paar keer vallen (wacken) en strooi grof zeezout over de brownie. Bak daarna de brownie af in nog eens 20 minuten.

6

Laat de brownies afkoelen in de brownieschaal.

Enjoy de beste brownies :)

Karamel zeezout brownies

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.
Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?