Afdrukopties:

Karamel zeezout brownies – De beste brownies die je ooit zult eten

Porties9 Porties

Karamel zeezout brownies

 170 g Ongezouten roomboter
 200 g Suiker
 190 g Bloem
 90 g Chocolade chips (puur)
 30 g Cacaopoeder
 3 Eieren
 1 Blikje gecondenseerde melk
 1 theelepel Vanille extract
 1 theelepel Zout
1

Maak de Dulce de leche klaar en meng er een snufje zout door.

2

Smelt de boter, doe in een grote kom de boter, suiker en bruine suiker. Meng dit goed.

3

Voeg de eieren en het vanille extract toe. Mix dit voor 10 minuten. Voeg middels een zeef het bloem, de cacaopoeder en het zout toe. Meng dit er doorheen zonder mixer. Voeg als laatste de chocolade chips toe en meng door het beslag.

4

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm. Schep met twee theelepels klodders dulce de leche in de vorm. Ik gebruikte ongeveer twee derde van het blikje, maar je kunt natuurlijk ook meer of minder gebruiken. Met een mes meng je de karamel door het brownie beslag. Meng niet te lang door, stop wanneer er een mooi – niet al te fijn-  patroon is ontstaan.

5

Bak voor 20 minuten, laat de browniebak dan een paar keer vallen (wacken) en strooi grof zeezout over de brownie. Bak daarna de brownie af in nog eens 20 minuten.

6

Laat de brownies afkoelen in de brownieschaal.

Enjoy de beste brownies :)

Voedingswaarden

Portie 0