Kerrie soep met gehakt

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

300 g Rundergehakt
200 ml Kookroom
15 g Roomboter
5 theelepel Kerriepoeder
3 eetlepel(s) Bloem
3 teentjes Knoflook
1 l Runderbouillon
1 Ui
1 Rode paprika

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit samen met de roomboter in een pan.

3

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met wat peper en zout.

4

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze ook aan het gehakt.

5

Bak de kerriepoeder ook gedurende een aantal minuten mee.

6

Voeg nu ook de bloem toe en gaar dit even, blijf een beetje roeren om de bloem in beweging te houden.

7

Giet na enkele minuten een scheutje water toe er roer tot een egale massa.

8

Daarna voeg je beetje bij beetje de bouillon toe.

9

Laat de soep gedurende 10 minuten koken.

10

Vervolgens voeg je ook de kookroom toe, verwarm de soep nog kort.

11

Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en wat chilivlokken.

12

Serveer met stokbrood, lekker ite!

Kerrie soep met gehakt

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie