Kerrie soep met gehakt

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

300 g Rundergehakt
200 ml Kookroom
15 g Roomboter
5 theelepel Kerriepoeder
3 eetlepel(s) Bloem
3 teentjes Knoflook
1 l Runderbouillon
1 Ui
1 Rode paprika
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit samen met de roomboter in een pan.

3

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met wat peper en zout.

4

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze ook aan het gehakt.

5

Bak de kerriepoeder ook gedurende een aantal minuten mee.

6

Voeg nu ook de bloem toe en gaar dit even, blijf een beetje roeren om de bloem in beweging te houden.

7

Giet na enkele minuten een scheutje water toe er roer tot een egale massa.

8

Daarna voeg je beetje bij beetje de bouillon toe.

9

Laat de soep gedurende 10 minuten koken.

10

Vervolgens voeg je ook de kookroom toe, verwarm de soep nog kort.

11

Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en wat chilivlokken.

12

Serveer met stokbrood, lekker ite!

Kerrie soep met gehakt

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!