Afdrukopties:

Kerrie soep met gehakt

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd30 Minuten

Kerrie soep met gehakt

 300 g Rundergehakt
 200 ml Kookroom
 15 g Roomboter
 5 theelepel Kerriepoeder
 3 eetlepel(s) Bloem
 3 teentjes Knoflook
 1 l Runderbouillon
 1 Ui
 1 Rode paprika
1

Snipper de ui en knoflook.

2

Fruit dit samen met de roomboter in een pan.

3

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met wat peper en zout.

4

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze ook aan het gehakt.

5

Bak de kerriepoeder ook gedurende een aantal minuten mee.

6

Voeg nu ook de bloem toe en gaar dit even, blijf een beetje roeren om de bloem in beweging te houden.

7

Giet na enkele minuten een scheutje water toe er roer tot een egale massa.

8

Daarna voeg je beetje bij beetje de bouillon toe.

9

Laat de soep gedurende 10 minuten koken.

10

Vervolgens voeg je ook de kookroom toe, verwarm de soep nog kort.

11

Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en wat chilivlokken.

12

Serveer met stokbrood, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4