Lekker ite logo

Shop

Kerrie-zuurkool stamppot

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

1,25 kg Aardappelen
500 g Zuurkool, naturel
50 g Roomboter
4 Braadworsten
2 Uien
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gedurende 20 minuten gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten.

3

Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.

4

Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een puree.

7

Schep de kerriezuurkool met een snufje peper door de aardappelpuree.

8

Serveer de stamppot met de braadworsten.

9

Lekker ite!

Kerrie-zuurkool stamppot

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Pasta Di ManzoVorig weekend waren we een weekend in Krakau, hier hebben we in het pasta restaurant "The Spaghetti" gegeten. De "Di Manzo" saus die bij deze pasta zat was verrukkelijk! Daarom hebben wij de ingrediënten opgeschreven en geëxperimenteerd met het maken van deze pastasaus. Inmiddels is dit erg goed gelukt, geniet ervan! :)
Spaanse tortilla de patatas met chorizo en tomaatNadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt :)