Kerrie-zuurkool stamppot

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

1,25 kg Aardappelen
500 g Zuurkool, naturel
50 g Roomboter
4 Braadworsten
2 Uien
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gedurende 20 minuten gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten.

3

Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.

4

Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een puree.

7

Schep de kerriezuurkool met een snufje peper door de aardappelpuree.

8

Serveer de stamppot met de braadworsten.

9

Lekker ite!

Kerrie-zuurkool stamppot

Genoten van dit recept? :)