Kerrie-zuurkool stamppot

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

1,25 kg Aardappelen
500 g Zuurkool, naturel
50 g Roomboter
4 Braadworsten
2 Uien
1 eetlepel(s) Kerriepoeder

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gedurende 20 minuten gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten.

3

Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.

4

Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een puree.

7

Schep de kerriezuurkool met een snufje peper door de aardappelpuree.

8

Serveer de stamppot met de braadworsten.

9

Lekker ite!

Kerrie-zuurkool stamppot

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)
Voedingswaarden

Portie 4