Kerrie-zuurkool stamppot

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

1,25 kg Aardappelen
500 g Zuurkool, naturel
50 g Roomboter
4 Braadworsten
2 Uien
1 eetlepel(s) Kerriepoeder

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gedurende 20 minuten gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten.

3

Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.

4

Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een puree.

7

Schep de kerriezuurkool met een snufje peper door de aardappelpuree.

8

Serveer de stamppot met de braadworsten.

9

Lekker ite!

Kerrie-zuurkool stamppot

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.