Afdrukopties:

Kerrie-zuurkool stamppot

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten

Kerrie-zuurkool stamppot

 1,25 kg Aardappelen
 500 g Zuurkool, naturel
 50 g Roomboter
 4 Braadworsten
 2 Uien
 1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gedurende 20 minuten gaar.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten.

3

Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.

4

Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6

Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht tot een puree.

7

Schep de kerriezuurkool met een snufje peper door de aardappelpuree.

8

Serveer de stamppot met de braadworsten.

9

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0