Lekker ite logo

Shop

Kikkererwten masala

Porties3 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

400 g Kikkererwten
300 g Tomatenblokjes
250 g Basmatirijst
200 ml Kokosmelk
4 eetlepel(s) Masala kruiden
2 Naanbrood
2 Ui
1 eetlepel(s) Crème fraîche
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Snipper de ui.

2

Verwarm de oven voor en bereid het naanbrood volgens de instructies op de verpakking.

3

Breng vervolgens water aan de kook voor de rijst en kook dit volgens de instructie op de verpakking.

4

Doe olie in de pan en fruit de ui.

5

Voeg na een aantal minuten de tomatenblokjes, de kokosmelk en de masala kruiden toe.

6

Laat dit ongeveer 5 minuten koken.

7

Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel deze schoon.

8

Dan voeg je de kikkererwten en crème fraîche toe aan de saus en laat dit ook nog 5 minuten pruttelen.

9

Lekker ite!

10

Groentetip: serveer voor wat extra groente met bloemkool of bak wat paprika mee!

Vegetarische masala

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.