Lekker ite logo

Shop

Kinder bueno mousse

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

250 ml Slagroom
250 g Mascarpone
50 g Melkchocolade
10 Kinder bueno repen
2 eetlepel(s) Suiker
Cacao
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Klop de slagroom stijf.

2

In een andere kom klop je de mascarpone met de 2 eetlepels suiker los.

3

Vervolgens schep je de mascarpone door de opgeklopte slagroom.

4

Hak 8 van de Kinder bueno repen fijn in de keukenmachine.

5

Dan meng je de fijngehakte Kinder Bueno door het slagroom mengsel.

6

Smelt vervolgens de melkchocolade au bain marie, zorg ervoor dat de bovenste pan het water in de onderste pan niet raakt.

7

Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe aan het slagroom mengsel en roer dit goed door.

8

Verdeel dan de mousse over 4 glazen. Het toetje is erg machtig, dus je zou hem ook over 6 glazen kunnen verdelen. Houd er dan rekening mee dat je een extra Kinder Bueno voor bovenop nodig hebt!

9

Strooi nog wat cacao over de mousse en serveer met een Kinder Bueno.

10

Zet het toetje een half uur in de koelkast om goed op te stijven. Lekker ite!

Kinder bueno mousse

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!