Kip kerrie

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

400 ml Kokosmelk
400 g Rijst
220 g Ananas
3 Bosui
3 eetlepel(s) Rozijnen
2 Kipfilet
2 Ui
2 teentjes Knoflook
2 eetlepel(s) Bloem
1 Rode paprika
1 Rode peper
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1 theelepel Kurkuma
½ theelepel Korianderpoeder
snuf Chilivlokken
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de ui grof en bak dit kort aan in een koekenpan.

2

Pers de teentjes knoflook uit en bak dit kort mee.

3

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Kruid dit met wat versgemalen peper en zout.

4

Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de rode peper fijn en de bosui in plakjes.

5

Voeg zodra de kip rondom gebakken is de paprika en rode peper toe.

6

Vervolgens voeg je de kerrie, kurkuma, korianderpoeder, chilivlokken en de bloem toe. Laat dit kort meebakken.

7

Dan voeg je ook de kokosmelk toe. Laat dit gedurende 8 minuten koken.

8

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking

9

Voeg wanneer de saus nog 2 minuten moet koken de rozijnen, ananas en bosui toe.

10

Lekker ite!

11

Groentetip: Kook voor meer groente sperziebonen en serveer deze naast de kip kerrie en rijst.

Kip kerrie

Genoten van dit recept? :)