Afdrukopties:

Kip kerrie

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten

Kip kerrie

 400 ml Kokosmelk
 400 g Rijst
 220 g Ananas
 3 Bosui
 3 eetlepel(s) Rozijnen
 2 Kipfilet
 2 Ui
 2 teentjes Knoflook
 2 eetlepel(s) Bloem
 1 Rode paprika
 1 Rode peper
 1 eetlepel(s) Kerriepoeder
 1 theelepel Kurkuma
 ½ theelepel Korianderpoeder
 snuf Chilivlokken
1

Snijd de ui grof en bak dit kort aan in een koekenpan.

2

Pers de teentjes knoflook uit en bak dit kort mee.

3

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Kruid dit met wat versgemalen peper en zout.

4

Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de rode peper fijn en de bosui in plakjes.

5

Voeg zodra de kip rondom gebakken is de paprika en rode peper toe.

6

Vervolgens voeg je de kerrie, kurkuma, korianderpoeder, chilivlokken en de bloem toe. Laat dit kort meebakken.

7

Dan voeg je ook de kokosmelk toe. Laat dit gedurende 8 minuten koken.

8

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking

9

Voeg wanneer de saus nog 2 minuten moet koken de rozijnen, ananas en bosui toe.

10

Lekker ite!

11

Groentetip: Kook voor meer groente sperziebonen en serveer deze naast de kip kerrie en rijst.

Voedingswaarden

Portie 0