Kip madras – Wereldgerecht zonder pakje

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

300 g Zilvervlies rijst
300 g Kipfiletblokjes
200 g Sperziebonen
200 g Crème fraîche
1 Spaanse peper
1 Bosui
1 Groene appel
Kruiden
2 bolletjes Bolletjes stemgember
2 teentjes Knoflook
2 theelepel Uienpoeder
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Versgemalen peper
1 theelepel Zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Kip Madras is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest uit de wereldgerechten serie. Hier raak ik nooit op uitgegeten, dit is dan ook de reden geweest om Kip Madras zonder pakje te willen maken.

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden :)

Zo maak je het

2

Breng alvast water aan de kook voor de sperziebonen en de rijst.

3

Doe de kipfilet in een schaaltje en voeg hieraan toe de uienpoeder, de peper, het zout en rasp de bolletjes stemgember erdoor. Meng het geheel en zet het aan de kant.

4

Snijd de bosui, de knoflook en de rode peper. Voeg de gesneden groente samen met de kerrie en wat olie in de pan. (Kerrie is het lekkerst als je dit aan het begin van het gerecht meebakt)

5

Na 2 minuten bakken voeg je het kip mengsel toe aan de pan en stop je de rijst en de boontjes in het kokende water.

Snijd ondertussen alvast de appel in stukjes.

6

Wanneer de kip gaar is bak je even kort de kurkuma mee, daarna voeg je de crème fraîche toe aan de kip.

7

Zodra de rijst nog ongeveer 1,5 minuut moet voeg je de appel toe aan de saus.

8

Giet de rijst en de boontjes af en zet alles op tafel.

Lekker ite!

Kip madras zonder pakje

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten: