Lekker ite logo

Shop

Kip siam

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

300 g Kipfilet
200 g Basmati rijst
2 Rode paprika's
2 Bosuitjes
1 teentje Knoflook
3 cm Gember
2 eetlepel(s) Oestersaus
1 eetlepel(s) Ketjap
100 ml Water
1 theelepel Maïzena
Handje cashewnoten
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes en de bosui in ringen.

2

Fruit de gember en knoflook met een beetje olie in de pan.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.

4

Snijd de kipfilet in blokjes en bak een paar minuten mee.

5

Roerbak vervolgens de paprika gedurende 3 minuten mee.

6

Dan voeg je de oestersaus, ketjap en het water toe aan de kip. Breng dit aan de kook.

7

Roer de maïzena in een los kopje los met een eetlepel water en giet dit bij de kip om de saus in te dikken.

8

Voeg tot slot de bosui en cashewnoten toe en kook dit gedurende een minuut mee.

9

Lekker ite!

Kip siam

Genoten van dit recept? :)