Afdrukopties:

Kip siam

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten

Kip siam

 300 g Kipfilet
 200 g Basmati rijst
 2 Rode paprika's
 2 Bosuitjes
 1 teentje Knoflook
 3 cm Gember
 2 eetlepel(s) Oestersaus
 1 eetlepel(s) Ketjap
 100 ml Water
 1 theelepel Maïzena
 Handje cashewnoten
1

Rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes en de bosui in ringen.

2

Fruit de gember en knoflook met een beetje olie in de pan.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.

4

Snijd de kipfilet in blokjes en bak een paar minuten mee.

5

Roerbak vervolgens de paprika gedurende 3 minuten mee.

6

Dan voeg je de oestersaus, ketjap en het water toe aan de kip. Breng dit aan de kook.

7

Roer de maïzena in een los kopje los met een eetlepel water en giet dit bij de kip om de saus in te dikken.

8

Voeg tot slot de bosui en cashewnoten toe en kook dit gedurende een minuut mee.

9

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0