Kip tandoori

Porties4 PortiesVoorbereiding12 MinutenKooktijd8 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

400 g Kipfilet
2 Rode ui
2 Rode paprika
200 ml Crème fraîche
200 ml Kippenbouillon
400 g Zilvervliesrijst
Marinade
2 teentjes Knoflook
2 cm Gember
1 eetlepel(s) Kerriepoeder
1,50 eetlepel(s) Paprikapoeder
2 theelepel Gemalen koriander
1 theelepel Cayennepeper
Snufje kaneel
3 eetlepel(s) Olijfolie

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Voorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.

Zo maak je het

1

Snijd de kip in stukjes en doe deze in een kom.

2

Pers de knoflook en rasp de gember. Doe deze in een schaaltje en voeg hier de kruiden van de marinade aan toe. Roer door elkaar en voeg vervolgens rustig de olijfolie toe en roer ondertussen, zodat het een mooie pasta wordt.

3

Meng de kruidenpasta door de kip en laat deze 10 minuten marineren.

4

Snijd in de tussentijd de ui en paprika en breng alvast water aan de kook voor de rijst.

5

Fruit de ui en paprika kort en bak vervolgens de gemarineerde kip mee tot deze bruin is.

6

Bereid de rijst ondertussen zoals dit vermeld staat op de verpakking.

7

Wanneer de kip gaar is voeg je de kippenbouillon toe, laat dit nog 3 minuten koken.

8

Vervolgens voeg je de crème fraîche toe en verwarm dit in de saus. Wanneer de saus nog te waterig is, kun je deze verdikken met maizena.

9

Lekker ite!

10

Groentetip: serveer met sperziebonen voor extra groente

Kip tandoori

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)