Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Voorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.
Snijd de kip in stukjes en doe deze in een kom.
Pers de knoflook en rasp de gember. Doe deze in een schaaltje en voeg hier de kruiden van de marinade aan toe. Roer door elkaar en voeg vervolgens rustig de olijfolie toe en roer ondertussen, zodat het een mooie pasta wordt.
Meng de kruidenpasta door de kip en laat deze 10 minuten marineren.
Snijd in de tussentijd de ui en paprika en breng alvast water aan de kook voor de rijst.
Fruit de ui en paprika kort en bak vervolgens de gemarineerde kip mee tot deze bruin is.
Bereid de rijst ondertussen zoals dit vermeld staat op de verpakking.
Wanneer de kip gaar is voeg je de kippenbouillon toe, laat dit nog 3 minuten koken.
Vervolgens voeg je de crème fraîche toe en verwarm dit in de saus. Wanneer de saus nog te waterig is, kun je deze verdikken met maizena.
Lekker ite!
Groentetip: serveer met sperziebonen voor extra groente