Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de prei in dunne plakjes, schil de 2 winterpenen en snijd deze in blokjes en snipper 1 ui.
Kneus dan de peperkorrels door ze te pletten onder de platte kant van het mes.
Doe het water met de gesneden groenten, peperkorrels, tijm, laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie in een pan en breng aan de kook.
Voeg zodra het water kookt de kippenbouten toe.
Laat de soep vervolgens op laag vuur minstens 3 uren koken. Hoe langer de soep op staat des te lekkerder hij wordt.
Wanneer de soep gekookt heeft, haal je de kip eruit.
Dan giet je de bouillon door een vergiet, vang de bouillon op in een soeppan.
De groenten en kruiden die je nu opvangt kun je weggooien. Deze gebruik je met name om smaak aan de bouillon te geven. Wanneer je dit zonde vindt, kun je er ook voor kiezen om ze met de staafmixer te vermalen en door de soep te doen. Op deze manier krijg je een troebele kippensoep.
Zodra de kip is afgekoeld kun je dit met een vork van het bot trekken. Op deze manier krijg je dunne stukjes kip.
Vervolgens zet je de bouillon met de kip weer op het vuur.
Snijd de andere ui en winterpeen in stukjes.
Voeg dit samen met de citroensap, de overige peterselie en de vermicelli toe aan de soep.
Laat de soep nog gedurende 15 minuten op laag vuur staan.
Breng de soep op smaakt met wat sojasaus. Lekker ite!