Lekker ite logo

Shop

Knoflookgarnalen

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

100 ml Olijfolie
24 Grote gepelde garnalen
5 teentjes Knoflook
4 eetlepel(s) Verse peterselie
2 eetlepel(s) Sherry
Chilipeper
Grof zeezout
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook gedurende een minuut.

3

Voeg hier chilipeper naar smaak aan toe.

4

Voeg de garnalen toe en wok ze gedurende 3-5 minuten mee, totdat ze roze worden.

5

Blus het vervolgens af met de sherry en laat het nog enkele minuten koken, zodat de alcohol kan verdampen.

6

Voeg de peterselie en wat grof zeezout toe, roer dit goed door.

7

Schep het vervolgens in een schaal om te serveren.

8

In de resterende olie kun je lekker brood dippen.

9

Lekker ite!

Knoflookgarnalen

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?
Nasi koeningNasi koening betekent gele rijst. Gele rijst is heerlijk om te serveren bij een rijsttafel. Wij eten het ook erg graag samen met Rendang.