Kokoskoek

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

340 g Fijne kristalsuiker
150 g Zelfrijzend bakmeel
150 g Boter op kamertemperatuur
140 g Geraspte kokos
2 Eieren
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.

2

Zorg ervoor dat de boter goed op kamertemperatuur is en mix dit los.

3

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de geraspte kokos en eieren toe en mix dit tot een egaal mengsel.

4

Doe daarna het beslag in een bakblik en zet deze gedurende 25-30 minuten in de oven tot de koek goudbruin is.

5

Laat de koek vervolgens nog even in de oven staan met de deur half open.

6

Na 2 uren afkoelen kun je de kokoskoek serveren, wanneer je hem eerder serveert valt hij uit elkaar.

7

Lekker ite!

Kokoskoek

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.