Kokoskoek

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

340 g Fijne kristalsuiker
150 g Zelfrijzend bakmeel
150 g Boter op kamertemperatuur
140 g Geraspte kokos
2 Eieren

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.

2

Zorg ervoor dat de boter goed op kamertemperatuur is en mix dit los.

3

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de geraspte kokos en eieren toe en mix dit tot een egaal mengsel.

4

Doe daarna het beslag in een bakblik en zet deze gedurende 25-30 minuten in de oven tot de koek goudbruin is.

5

Laat de koek vervolgens nog even in de oven staan met de deur half open.

6

Na 2 uren afkoelen kun je de kokoskoek serveren, wanneer je hem eerder serveert valt hij uit elkaar.

7

Lekker ite!

Kokoskoek

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kip madras – Wereldgerecht zonder pakjeKip Madras is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest uit de wereldgerechten serie. Hier raak ik nooit op uitgegeten, dit is dan ook de reden geweest om Kip Madras zonder pakje te willen maken. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden :)
Kamado BBQ – Côte de boeuf low and slowAfgelopen week heb ik een mooie kamado BBQ voor mijn verjaardag gekregen. Deze heb ik gisteren direct even geprobeerd met een heerlijk stukje côte de boeuf. Op een lage temperatuur met hickory houtsnippers is het stuk vlees langzaam gegaard en heeft deze een heerlijke rooksmaak gekregen.