Lekker ite logo

Shop

Loaded chili fries

Porties2 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd50 MinutenTotale tijd1 uur
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd1 uur

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
300 g Rundergehakt
300 g Zoete aardappelfriet
300 g Kidneybonen - met vocht
100 g Cheddar
70 g Tomatenpuree
2 teentjes Knoflook
1,50 theelepel Paprikapoeder
1 Ui
1 Rode peper
1 theelepel Koriander (gemalen)
1 theelepel Komijnpoeder
Zure room
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en snijd de knoflook en peper fijn. Snijd de peper fijn met zaadlijsten als je van een pittige chili houdt.

2

Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie.

3

Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper totdat deze glazig begint te zien.

4

Voeg vervolgens het gehakt, de paprikapoeder, komijnpoeder en gemalen koriander toe.

5

Bak het geheel rul.

6

Dan voeg je de tomatenblokjes toe en breng je het geheel al roerend aan de kook.

7

Zet het vuur laag en laat het geheel met de deksel op de pan 40 minuten koken.

8

Doe 10 minuten voordat de chili klaar is de kidneybonen er doorheen en verwarm deze.

9

Bereid de friet volgens de instructies op de verpakking, zodat deze gelijktijdig met de chili klaar is.

10

Verwarm de grillstand van de oven voor op 230 graden.

11

Verdeel dan de gare frietjes in een ovenschaal en schep hier 3 flinke lepels chili op.

12

Strooi de helft van de kaas hierover. Schep er dan nog 2 lepels chili overheen en strooi de rest van de kaas erover.

13

Grill het geheel gedurende 2 minuten in de oven, totdat alle kaas is gesmolten.

14

Serveer de friet met zure room en de overige chili.

15

Lekker ite!

Loaded chili fries

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?