Marokkaanse couscous

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

500 g Rundergehakt
300 g Couscous
80 g Rozijnen
2 teentjes Knoflook
10 Gedroogde abrikozen
1 Aubergine
1 Courgette
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 Runderbouillonblokje
Kruiden
3 theelepel Ras el hanout
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
1 theelepel Sambal
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Paprikapoeder

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd alle groente in blokjes, pers de knoflook, snijd de abrikoos in kleine stukjes en kook water voor de couscous. Wel de rozijnen enkele minuten in lauwwarm water.

2

Fruit de knoflook kort in de pan en bak het gehakt mee. Kruid het gehakt met 2 theelepels ras el hanout, de paprikapoeder, de kurkuma, peper, zout en komijnpoeder.

3

Voeg wanneer het gehakt rul is alle groente toe en bak dit een minuut mee.

4

Doe 200 ml water bij de groente en gehakt en doe de deksel op de pan. Laat dit in 15 minuten stomen.

5

Los ondertussen de bouillon op in water en doe de couscous hierbij, laat dit met een theedoek erover 5 minuten staan.

6

Wanneer de groente gaar is, voeg je de laatste theelepel ras el hanout en sambal toe. Laat dit nog 2 minuten koken.

7

Roer vervolgens de couscous, rozijnen en abrikozen erdoorheen.

8

Lekker ite!

Marokkaanse couscous

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.