Lekker ite logo

Shop

Marokkaanse couscous

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

500 g Rundergehakt
300 g Couscous
80 g Rozijnen
2 teentjes Knoflook
10 Gedroogde abrikozen
1 Aubergine
1 Courgette
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 Runderbouillonblokje
Kruiden
3 theelepel Ras el hanout
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
1 theelepel Sambal
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Snijd alle groente in blokjes, pers de knoflook, snijd de abrikoos in kleine stukjes en kook water voor de couscous. Wel de rozijnen enkele minuten in lauwwarm water.

2

Fruit de knoflook kort in de pan en bak het gehakt mee. Kruid het gehakt met 2 theelepels ras el hanout, de paprikapoeder, de kurkuma, peper, zout en komijnpoeder.

3

Voeg wanneer het gehakt rul is alle groente toe en bak dit een minuut mee.

4

Doe 200 ml water bij de groente en gehakt en doe de deksel op de pan. Laat dit in 15 minuten stomen.

5

Los ondertussen de bouillon op in water en doe de couscous hierbij, laat dit met een theedoek erover 5 minuten staan.

6

Wanneer de groente gaar is, voeg je de laatste theelepel ras el hanout en sambal toe. Laat dit nog 2 minuten koken.

7

Roer vervolgens de couscous, rozijnen en abrikozen erdoorheen.

8

Lekker ite!

Marokkaanse couscous

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten: