Lekker ite logo

Shop

Marokkaanse couscous

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

500 g Rundergehakt
300 g Couscous
80 g Rozijnen
2 teentjes Knoflook
10 Gedroogde abrikozen
1 Aubergine
1 Courgette
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 Runderbouillonblokje
Kruiden
3 theelepel Ras el hanout
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
1 theelepel Sambal
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd alle groente in blokjes, pers de knoflook, snijd de abrikoos in kleine stukjes en kook water voor de couscous. Wel de rozijnen enkele minuten in lauwwarm water.

2

Fruit de knoflook kort in de pan en bak het gehakt mee. Kruid het gehakt met 2 theelepels ras el hanout, de paprikapoeder, de kurkuma, peper, zout en komijnpoeder.

3

Voeg wanneer het gehakt rul is alle groente toe en bak dit een minuut mee.

4

Doe 200 ml water bij de groente en gehakt en doe de deksel op de pan. Laat dit in 15 minuten stomen.

5

Los ondertussen de bouillon op in water en doe de couscous hierbij, laat dit met een theedoek erover 5 minuten staan.

6

Wanneer de groente gaar is, voeg je de laatste theelepel ras el hanout en sambal toe. Laat dit nog 2 minuten koken.

7

Roer vervolgens de couscous, rozijnen en abrikozen erdoorheen.

8

Lekker ite!

Marokkaanse couscous

Genoten van dit recept? :)