Afdrukopties:

Marokkaanse couscous

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten

Marokkaanse couscous

 500 g Rundergehakt
 300 g Couscous
 80 g Rozijnen
 2 teentjes Knoflook
 10 Gedroogde abrikozen
 1 Aubergine
 1 Courgette
 1 Rode paprika
 1 Rode ui
 1 Runderbouillonblokje
Kruiden
 3 theelepel Ras el hanout
 1 theelepel Kurkuma
 1 theelepel Zwarte peper
 1 theelepel Zout
 1 theelepel Sambal
 1 theelepel Komijnpoeder
 1 theelepel Paprikapoeder
1

Snijd alle groente in blokjes, pers de knoflook, snijd de abrikoos in kleine stukjes en kook water voor de couscous. Wel de rozijnen enkele minuten in lauwwarm water.

2

Fruit de knoflook kort in de pan en bak het gehakt mee. Kruid het gehakt met 2 theelepels ras el hanout, de paprikapoeder, de kurkuma, peper, zout en komijnpoeder.

3

Voeg wanneer het gehakt rul is alle groente toe en bak dit een minuut mee.

4

Doe 200 ml water bij de groente en gehakt en doe de deksel op de pan. Laat dit in 15 minuten stomen.

5

Los ondertussen de bouillon op in water en doe de couscous hierbij, laat dit met een theedoek erover 5 minuten staan.

6

Wanneer de groente gaar is, voeg je de laatste theelepel ras el hanout en sambal toe. Laat dit nog 2 minuten koken.

7

Roer vervolgens de couscous, rozijnen en abrikozen erdoorheen.

8

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0


Voedingswaardes per portie
Calorieën 400
% ADH per portie*
Vet 20g31%
Natrium 130mg6%
Koolhydraten 30g10%

Suiker 20g
Eiwit 30g60%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.