Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Schift de eieren. Bewaar het eiwit, deze heb je nodig!
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met een handmixer tot stijve pieken.
Voeg vervolgens geleidelijk de helft van de suiker toe, blijf dit goed mixen totdat het volume verdubbeld is.
Giet vervolgens de helft van de suiker die je nog over hebt erbij. Mix dit weer totdat het een glad en glanzend geheel is.
Doe tot slot de laatste suiker bij het mengsel en mix dit totdat het stijf is. Het moet aan de garde blijven kleven.
Schep de meringue vervolgens in een spuitzak met een kleine spuitmond.
Spuit vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat de gewenste vormen. Houd er wel rekening mee dat de meringue groeit in de oven
Bak de meringue gedurende 40 minuten in de oven. Wanneer je grote meringue hebt, kun je zo'n 1,5 uur bakken.
Houd goed in de gaten dat de meringue niet verbranden.
Wanneer de oventijd voorbij is zet je de oven uit en laat je de meringue afkoelen in een gesloten oven.
Lekker ite!