Meringue schuimpjes

Porties1 PortieVoorbereiding10 MinutenKooktijd40 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

5 Eiwitten
300 g Kristalsuiker

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 110 graden.

2

Schift de eieren. Bewaar het eiwit, deze heb je nodig!

3

Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met een handmixer tot stijve pieken.

4

Voeg vervolgens geleidelijk de helft van de suiker toe, blijf dit goed mixen totdat het volume verdubbeld is.

5

Giet vervolgens de helft van de suiker die je nog over hebt erbij. Mix dit weer totdat het een glad en glanzend geheel is.

6

Doe tot slot de laatste suiker bij het mengsel en mix dit totdat het stijf is. Het moet aan de garde blijven kleven.

7

Schep de meringue vervolgens in een spuitzak met een kleine spuitmond.

8

Spuit vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat de gewenste vormen. Houd er wel rekening mee dat de meringue groeit in de oven

9

Bak de meringue gedurende 40 minuten in de oven. Wanneer je grote meringue hebt, kun je zo'n 1,5 uur bakken.

10

Houd goed in de gaten dat de meringue niet verbranden.

11

Wanneer de oventijd voorbij is zet je de oven uit en laat je de meringue afkoelen in een gesloten oven.

12

Lekker ite!

Meringue schuimpjes

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!