Lekker ite logo

Shop

Mexicaans broodje

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

8 Kaiserbroodjes
500 g Rundergehakt
400 g Tomatenblokjes
150 g Mais
75 ml Zure room
50 g Geraspte kaas
2 Ui
2 teentjes Knoflook
2 Rode puntpaprika's
3 theelepel Paprikapoeder
1 ½ theelepel Komijn
Snuf Cayennepeper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in stukjes.

3

Fruit de ui aan in een pan tot deze glazig is.

4

Voeg vervolgens de knoflook en het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt met peper en zout.

5

Wanneer het gehakt rul is, voeg je de paprika en de kruiden toe.

6

Snijd ondertussen de kapjes van de broodjes af en hol deze uit. Bewaar de kapjes.

7

Voeg na ongeveer vijf minuten de tomatenblokjes en de mais toe. Laat dit vervolgens nog een vijf minuten koken.

8

Vul de broodjes dan met het gehaktmengsel en bestrooi met een beetje kaas.

9

Bak de broodjes inclusief de kapjes gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Garneer de broodjes met een beetje zure room.

11

Lekker ite!

12

Tip! Wanneer je gehaktmengsel overhoudt kun je deze gebruiken als vulling voor een wrap, dan heb je ook direct het avondeten klaar.

Mexicaans broodje

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)
Big Tasty hamburgerHeerlijk! De Big Tasty is mijn favoriete burger bij de Mac, dat is de reden genoeg om een poging te doen om deze na te maken. Vooral de saus is erg lekker!