Mexicaanse burrito’s

Porties2 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

300 g Kipfilet
150 g Geraspte kaas
125 g Sour cream
100 ml Gezeefde tomaten
6 Wraps
2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
2 Takjes verse basilicum
2 Takjes verse peterselie
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel(s) Viskruiden
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 Rode paprika
1 Gele paprika
1 Groene paprika
Snuf Chilivlokken
Olijfolie
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de kipfilet in blokjes.

2

Meng de paprikapoeder en chilipoeder met de olijfolie. Voeg hier peper naar smaak aan toe.

3

Marineer hier de kip gedurende 10 minuten in.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snijd 1 teentje knoflook fijn. Hak ook de verse basilicum en peterselie fijn.

6

Fruit de knoflook en bak de kipfilet gaar.

7

Dan voeg je de paprika toe aan de kip en bak deze 5 minuten mee.

8

Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, de helft van de verse peterselie en de verse basilicum toe. Roer dit goed door.

9

Meng eventueel nog wat chilivlokken naar smaak door de saus en laat het nog kort koken.

10

Ondertussen begin je met het sausje te maken. Meng in een kom de tour cream met de viskruiden, uienpoeder en de overige verse peterselie.

11

Pers het tweede teentje knoflook en meng deze met de tour cream.

12

Smeer dan de wraps in met het sausje en schep het kipmengsel erin.

13

Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps.

14

Strooi tot slot de geraspte kaas over de gevulde wraps.

15

Zet de wraps gedurende 10 minuten in de oven. Lekker ite!

Mexicaanse burrito's

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.
Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!