Mexicaanse burrito’s

Porties2 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

300 g Kipfilet
150 g Geraspte kaas
125 g Sour cream
100 ml Gezeefde tomaten
6 Wraps
2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
2 Takjes verse basilicum
2 Takjes verse peterselie
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel(s) Viskruiden
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 Rode paprika
1 Gele paprika
1 Groene paprika
Snuf Chilivlokken
Olijfolie

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de kipfilet in blokjes.

2

Meng de paprikapoeder en chilipoeder met de olijfolie. Voeg hier peper naar smaak aan toe.

3

Marineer hier de kip gedurende 10 minuten in.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snijd 1 teentje knoflook fijn. Hak ook de verse basilicum en peterselie fijn.

6

Fruit de knoflook en bak de kipfilet gaar.

7

Dan voeg je de paprika toe aan de kip en bak deze 5 minuten mee.

8

Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, de helft van de verse peterselie en de verse basilicum toe. Roer dit goed door.

9

Meng eventueel nog wat chilivlokken naar smaak door de saus en laat het nog kort koken.

10

Ondertussen begin je met het sausje te maken. Meng in een kom de tour cream met de viskruiden, uienpoeder en de overige verse peterselie.

11

Pers het tweede teentje knoflook en meng deze met de tour cream.

12

Smeer dan de wraps in met het sausje en schep het kipmengsel erin.

13

Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps.

14

Strooi tot slot de geraspte kaas over de gevulde wraps.

15

Zet de wraps gedurende 10 minuten in de oven. Lekker ite!

Mexicaanse burrito's

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)