Afdrukopties:

Mexicaanse burrito’s

Porties2 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd30 Minuten

Mexicaanse burrito's

 300 g Kipfilet
 150 g Geraspte kaas
 125 g Sour cream
 100 ml Gezeefde tomaten
 6 Wraps
 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
 2 Takjes verse basilicum
 2 Takjes verse peterselie
 2 teentjes Knoflook
 1 eetlepel(s) Viskruiden
 1 theelepel Uienpoeder
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Chilipoeder
 1 Rode paprika
 1 Gele paprika
 1 Groene paprika
 Snuf Chilivlokken
 Olijfolie
1

Snijd de kipfilet in blokjes.

2

Meng de paprikapoeder en chilipoeder met de olijfolie. Voeg hier peper naar smaak aan toe.

3

Marineer hier de kip gedurende 10 minuten in.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snijd 1 teentje knoflook fijn. Hak ook de verse basilicum en peterselie fijn.

6

Fruit de knoflook en bak de kipfilet gaar.

7

Dan voeg je de paprika toe aan de kip en bak deze 5 minuten mee.

8

Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, de helft van de verse peterselie en de verse basilicum toe. Roer dit goed door.

9

Meng eventueel nog wat chilivlokken naar smaak door de saus en laat het nog kort koken.

10

Ondertussen begin je met het sausje te maken. Meng in een kom de tour cream met de viskruiden, uienpoeder en de overige verse peterselie.

11

Pers het tweede teentje knoflook en meng deze met de tour cream.

12

Smeer dan de wraps in met het sausje en schep het kipmengsel erin.

13

Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps.

14

Strooi tot slot de geraspte kaas over de gevulde wraps.

15

Zet de wraps gedurende 10 minuten in de oven. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0