Lekker ite logo

Shop

Mexicaanse gevulde aardappel

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

400 g Zwarte bonen
200 g Griekse yoghurt
200 g Geraspte kaas
150 g Maïs
4 Grote zoete aardappelen
1 teentje Knoflook
1 Ui
Verse peterselie
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Meng de bonen, maïs, fijngesneden ui en gerapte kaas door elkaar in een grote kom. Breng dit op smaak met peper en zout.

2

Boen de zoete aardappelen schoon en kook deze gedurende 12 minuten met schil.

3

Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de geperste knoflook.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Haal de aardappelen na 12 minuten uit de pan, snijd een v eruit en hol met een lepel de aardappel uit.

6

Meng hetgeen je uit de aardappel haalt door het bonen mengsel.

7

Vul vervolgens de aardappelen weer met het bonen mengsel en zet ze in een ovenschaal.

8

Bak de aardappelen gedurende 10 minuten.

9

Serveer ze met een flinke schep van het yoghurtmengsel en een beetje verse peterselie.

10

Lekker ite!

Mexicaanse gevulde aardappel

Genoten van dit recept? :)