Mexicaanse gevulde aardappel

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

400 g Zwarte bonen
200 g Griekse yoghurt
200 g Geraspte kaas
150 g Maïs
4 Grote zoete aardappelen
1 teentje Knoflook
1 Ui
Verse peterselie

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Meng de bonen, maïs, fijngesneden ui en gerapte kaas door elkaar in een grote kom. Breng dit op smaak met peper en zout.

2

Boen de zoete aardappelen schoon en kook deze gedurende 12 minuten met schil.

3

Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de geperste knoflook.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Haal de aardappelen na 12 minuten uit de pan, snijd een v eruit en hol met een lepel de aardappel uit.

6

Meng hetgeen je uit de aardappel haalt door het bonen mengsel.

7

Vul vervolgens de aardappelen weer met het bonen mengsel en zet ze in een ovenschaal.

8

Bak de aardappelen gedurende 10 minuten.

9

Serveer ze met een flinke schep van het yoghurtmengsel en een beetje verse peterselie.

10

Lekker ite!

Mexicaanse gevulde aardappel

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie