Afdrukopties:

Mexicaanse gevulde aardappel

Porties4 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd25 Minuten

Mexicaanse gevulde aardappel

 400 g Zwarte bonen
 200 g Griekse yoghurt
 200 g Geraspte kaas
 150 g Maïs
 4 Grote zoete aardappelen
 1 teentje Knoflook
 1 Ui
 Verse peterselie
1

Meng de bonen, maïs, fijngesneden ui en gerapte kaas door elkaar in een grote kom. Breng dit op smaak met peper en zout.

2

Boen de zoete aardappelen schoon en kook deze gedurende 12 minuten met schil.

3

Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de geperste knoflook.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

5

Haal de aardappelen na 12 minuten uit de pan, snijd een v eruit en hol met een lepel de aardappel uit.

6

Meng hetgeen je uit de aardappel haalt door het bonen mengsel.

7

Vul vervolgens de aardappelen weer met het bonen mengsel en zet ze in een ovenschaal.

8

Bak de aardappelen gedurende 10 minuten.

9

Serveer ze met een flinke schep van het yoghurtmengsel en een beetje verse peterselie.

10

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4