Mexicaanse lasagne

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
200 g Kidneybonen
200 g Maïs
125 g Sour cream
100 g Geraspte kaas
2 Rode paprika
2 Rode ui
Lasagnebladen
2 theelepel Paprikapoeder
1 teentje Knoflook
1 Rode peper
1 theelepel Komijn (gemalen)
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper de ui en knoflook, snijd de rode peper fijn en snijd de paprika in blokjes.

3

Fruit de knoflook en ui.

4

Voeg na 3 minuten de paprika en rode peper toe, bak dit 3 minuten mee.

5

Vervolgens voeg je de kidneybonen, maïs, tomatenblokjes, paprikapoeder en komijn toe.

6

Roer alles goed door elkaar en kook gedurende 10 minuten op laag vuur.

7

Schep vervolgens saus in de ovenschaal en bedek de bodem, leg hier vervolgens een laag lasagnebladen op.

8

Herhaal dit totdat de saus op is, eindig met een laag saus.

9

Strooi tot slot de kaas over de lasagne.

10

Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de oven.

11

Serveer met een lepel sour cream, lekker ite!

Mexicaanse lasagne

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.