Mexicaanse plaattaart

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

1 Rol bladerdeeg
250 g Rundergehakt
150 g Maïs
75 ml Tomaten frito
50 g Geraspte kaas
4 Geroosterde paprika's
2 theelepel Mexicaanse kruiden
1 Rode ui
1 teentje Knoflook

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randjes om. Zo zorg je ervoor dat het bladerdeeg krokant wordt.

3

Snipper de ui en snijd de geroosterde paprika in stukjes.

4

Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en de uitgeperste teen knoflook.

5

Voeg na enkele minuten het gehakt, de Mexicaanse kruiden, maïs en de geroosterde paprika toe.

6

Bak dit totdat het gehakt rul is.

7

Voeg dan de frito toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten.

8

Verdeel de saus over de plaattaart en bestrooi met de geraspte kaas.

9

Zet de plaattaart gedurende 25 minuten in de oven.

10

Lekker ite!

Mexicaanse plaattaart

Genoten van dit recept? :)

Advertentie